Case

Case Gofore: Jenni Unkuri

Jenni Unkuri, Gofore: "Työaika joustaa joka viikko"

Lopettaessaan kesätyöt viime syksynä Goforella Jenni Unkuri sai tarjouksen jatkaa yrityksessä vakituisena työntekijänä. Keskeneräiset tietojenkäsittelyn opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa eivät olleet työllistymisen este. Työsopimukseen kirjattiin kuitenkin osa-aikaisuusjousto, jolla Jenniä kannustetaan tekemään opinnot valmiiksi.

– Jouston mukaisesti teen 80-prosenttista työviikkoa joko lyhentämällä työpäiviäni tai tekemällä nelipäiväistä viikkoa. Harkitsen itse, mikä on opintojen kannalta milloinkin paras vaihtoehto, ammattikorkeakoulun EU-projektissa sovelluskehitystä lopputyönään tekevä Jenni kertoo.

Esimiespalveluja työkavereilleen tarjoava, goforelaisittain people person Juha Kihlakaski kertoo, että Jennille valittiin projektien joukosta sellainen, jossa joustava työaika on mahdollinen.

– Jouston avulla Jenni voi hoitaa opiskeluun liittyvät velvoitteet itseohjautuvasti, kunhan pitää tiiminsä ajan tasalla, missä mennään, hän sanoo.

Tapoja tukea on useita

Goforella on lähes 500 työntekijää yhdeksässä toimistossa Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Yrityksessä työskentelee muutamia kymmeniä Jennin tavoin opintojen loppuvaiheessa olevaa henkilöä. Gofore tarjoaa heille selkänojaa sirpaloituneen ajankäytön hallintaan.

– Käytössä on monenlaisia työaikajoustoja. Lisäksi tuemme opiskelijoita esimerkiksi lopputyön aiheen valinnassa. Tarvittaessa ideoimme aiheita tai katsomme, löytyykö meiltä opintoihin sopivia projekteja. Opinnäytetyölleen saa sparrausta ja ohjausta, ja goforelaiset ovat aina käytettävissä vaikkapa haastateltavina, Juha luettelee.

Juha Kihlakasken mielestä Jenni Unkuri oli opinnoissaan juuri sopivassa vaiheessa pestautuessaan Goforelle. – Paras aika vastata yrityksen kutsuun on silloin, kun valmistuminen häämöttää, hän sanoo.

Valmistuminen kannattaa

Gofore esittelee itseään aktiivisesti opiskelijoille järjestämällä tilaisuuksia ja osallistumalla erilaisille opinto- ja rekrymessuille. Yksi kohtaamisista herätti aikanaan myös Jennin kiinnostuksen.

– Koska osaajista on kova pula, it-yritykset tavoittelevat joskus jopa opintojen varhaisessa vaiheessa olevia nuoria. Mielestäni nuoren kannattaa kuitenkin malttaa, eikä vastata kutsuun liian aikaisin, ettei riski opintojen keskeyttämiseen kasvaisi, Juha miettii.

Molempien mielestä opintojen ja työn yhteensovittaminen on sujunut Jennin tapauksessa mallikkaasti.

– Tuntuu siltä, että olen omalla alallani. Lisäksi on mukava tietää, että voin saada aikaa henkilökohtaiseen kehittymiseen valmistumisen jälkeenkin, Jenni sanoo.

– Moni goforelainen on jatko-opiskelija ja säästää viikoittaisesta työajastaan siivun opinnoille. Meillä kulttuuriin kuuluu tahto oppia uutta, Juha sanoo.

 


Yhteyshenkilö:

Anni Roinila
Lead Recruiter
+ 358 40 489 7294
anni.roinila[at]gofore.com