Case

Case Elisa: Marko Makkonen

 

Marko Makkonen, Elisa: ”Oppimiseen kannustetaan”


Marko Makkonen, 26, työskentelee Elisalla myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä tekee rahoituksen maisteritutkintoa Estonian Business School -oppilaitoksessa. Marko on viihtynyt Elisalla kohta jo kuusi vuotta.

– Aloitin vuonna 2013 kesätöissä, kun olin opiskellut ensimmäisen vuoden markkinoinnin ja PR:n kandidaatintutkintoa Tallinnassa. Kesä sujui kaikin puolin hyvin ja minulta kysyttiin, haluaisinko jatkaa työsuhdetta. Kerroin, että opintoni jatkuvat Tallinnassa, mutta Elisa oli tämän suhteen todella joustava: Sanottiin, että kun itselläsi on aikaa, niin voit tulla töihin. Sovimme työvuorot aikataulujeni mukaan ja matkustin viikonloppuisin töihin Suomeen. Se meni todella näppärästi.


Monipuolisia työtehtäviä


Kandidaatintutkinnon suoritettuaan Marko halusi miettiä hetken, mihin suuntaan jatkaisi opintojaan. Hän siirtyi tällöin Elisalle töihin täysipäiväisesti ja sai myös esimiesvastuuta. Marko teki ensin töitä myymälässä ja jatkoi sitten lippulaivamyymälään Elisa Kulmaan.

– Täällä on päässyt monipuolisesti tekemään erilaisia hommia. Elisa Kulmassa työhön kuuluu markkinointia ja tapahtumia, olemme käyneet esimerkiksi messuilla edustamassa. Olen päässyt hyödyntämään opinnoissa käsiteltyjä asioita käytännössä. Voin suositella Elisaa työnantajana kaikille muillekin, joilla on kaupallinen koulutus.

Tällä hetkellä Marko työskentelee myyjänä Elisa Kulmassa, jossa työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelua ja tapahtumamarkkinointia. ”Parasta tässä työssä ovat ehdottomasti olleet työkaverit. Olen ollut Elisalla töissä Hyvinkäällä, Joensuussa ja Helsingissä ja aina on ollut huippukollegat, joilta on oppinut paljon.”

Jatkuvaa oppimista

Marko päätti jatkaa opintojaan rahoituksen alalla ja aloitti maisteriohjelman viime elokuussa. Työtunteja oli helppo vähentää opiskelun tultua takaisin kuvioihin. Nyt Marko on töissä täysipäiväisesti, mutta työvuorojen järjestely on edelleen sujuvaa.

– Elisalla kannustetaan jatkuvaan oppimiseen. On ollut kiva huomata, että se ei ole pelkkää puhetta, vaan opiskelua myös käytännössä tuetaan työnantajan puolesta. Olen päässyt käymään luennoilla aina tarvittaessa ja esimerkiksi maisteritutkielman työstämistä varten on voinut ottaa vapaata. Toisaalta myös työvuoroja on saanut aina, kun on niitä kysynyt. Se on ollut sellainen kaksisuuntainen tie, että molemmat auttavat toisiaan.


Elisalla työskentely kiinnostaa Markoa myös valmistumisen jälkeen. Myymälästä on luontevaa siirtyä muihin tehtäviin, joissa on hyötyä kokemuksesta asiakasrajapinnassa työskentelystä.

– Elisalla pyörii trainee-ohjelma kahdesti vuodessa ja isossa talossa on paljon mielenkiintoisia rooleja. Toivottavasti pääsen kehittämään osaamistani sitä kautta, kun tutkinto on suoritettu.

Yhteyshenkilö:

Mirjam Sundkvist
Recruitment Trainee
Elisa Oyj
mirjam.sundkvist[at]elisa.fi
rekrytointi[at]elisa.fi
+358 40 7220 400