Case Myinfomonitor

Case Myinfomonitor: Katja Silvan

Katja Silvan, Myinfomonitor: "Kahden kärjen taktiikalla"

Katja Silvan aloitti johdon assistenttina Myinfomonitorissa ja hallintotieteiden opinnot Tampereen yliopistossa yhtä aikaa kolmisen vuotta sitten.

– Olin kesätöissä henkilöstövuokrausyrityksessä ja ajattelin jatkosta, että jos sopiva työ löytyy, voin tehdä töitä ja opiskella samaan aikaan. Myinfomonitorista tuli sitten soitto – eikä opintojen ja työn yhdistäminen ole ollut vaikeaa. Itse asiassa se on onnistunut paremmin kuin odotin.

Yliopisto sijaitsee aivan työpaikan naapurissa, se on helpottanut paljon.

– Alussa olin töissä kaksi päivää viikossa ja tunnustelin tilannetta. Yksi vuosi meni, että sain opinnot ja työn tasapainoon. Nyt homma on hanskassa, mutta hyvää suunnittelua vaaditaan edelleen.

Katjan opinnot ovat edistyneet tavoiteajassa, ja kandityön teossa hän on tehnyt kevyempää päivää.

– Yrityksessä on kannustettu järjestelyissä. Saa itse ajoittaa tekemisensä. Täällä luotetaan siihen, että asiat tulevat tehdyiksi, vaikka on kiirettäkin. Se on erittäin tärkeää. Tietysti joskus opinnoissa ja töissä deadlinet puskevat päälle, mutta olen oppinut priorisoimaan.

Katja Silvan arvelee valmistuvansa vuonna 2021.

– Valmistuminen hallintotieteiden maisteriksi on itselle erittäin tärkeää, ja toisaalta pakko, jos aikoo joskus hakea töitä julkiselta puolelta.

Tieto kulkee

Myinfomonitorissa on kuusi työntekijää, joista kaksi on opiskelijoita. Tosin toinen ehti jo valmistua TAMKista, mutta jatkaa nyt maisteritutkintoon Tampereen yliopistolla.

– Pyrimme ymmärtämään opiskelijoiden aikatauluja, ja työaikoja sovitetaan kunkin tarpeisiin. Voi sopia etätöistä ja joustavasti käydä luennoilla kesken päivän, toimitusjohtaja Anton Eriksson sanoo.

Katja ja Anton toteavat, että hyvää kommunikointia kyllä tarvitaan, jotta kaikki ovat koko ajan kärryillä työtilanteesta. Asiat ovat avoimesti kaikkien tiedossa.

– Viikkopalaveri ei tähän riitä, mutta onneksi on työnhallinnan ketteriä työkaluja. Itse asiassa ne ovat yllättävän tärkeitä, sillä ne poistavat haasteita, joita joustavien työaikojen yhteisössä voisi olla, Anton arvelee.

Teoriaa käytännössä

Anton Eriksson on itse ollut töissä lukiosta saakka opintojen ohella, eikä se ole koskaan ollut vaikeaa.

– Opiskelijat ovat tervetulleita, he tuovatuutta verta” yritykseen. Tehtävät kasvavat kokemuksen myötä. Pyrimmekin palkkaamaan ihmisiä, jotka ovat nopeita oppimaan. Töissä opiskelija pääsee näkemään, mitä itse työ tarkoittaa ja mitä teoriassa opittu tarkoittaa käytännössä.

Katja on samaa mieltä ja sanoo, että hallintotieteilijä saa ohjelmistotuoteyrityksessä insinöörien sparratessa uusia näkökulmia julkishallintoonkin.

– Ymmärtää myös, kuinka tärkeää on kuunnella erilaisia ajatuksia. Henkilöstöjohtaminen on yksi opintokokonaisuuteni, joten pääsen töissä katsomaan teoriaa käytännön kantilta.

Anton huomauttaa, että Myinfomonitorissa on tarvetta paitsi ohjelmistokehittäjille, myös monialaiselle osaamiselle.

– Koska olemme ohjelmistotuotetta valmistava yritys, tarvitsemme osaajia moniin ei-teknisiin tehtäviin.

Myinfomonitor tekee oppilaitosyhteistyötä muun muassa tarjoamalla opiskelijoille erilaisia projekteja, kursseja ja pienhankkeita. Rekrytointi alkaa useimmiten juuri harjoittelupaikasta.

Yhteyshenkilö:

Anton Eriksson
CEO
Myinfomonitor
anton.eriksson[at]myinfomonitor.com