Case

Case Triuvare: Jaakko Lesonen

Jaakko Lesonen, Triuvare: "Tutkinto varmistaa siisteimmät hommat”

Jaakko Lesonen tuli Triuvarelle keväällä 2016. Hän opiskeli Tredussa tieto- ja tietoliikennetekniikkaa ja sai yrityksestä harjoittelupaikan.

– Täällä ammattikoululainenkin pääsi heti tekemään oikeita hommia. Harjoitteluvastaavani ja kaikki muutkin auttoivat aina tarvittaessa, Jaakko kertoo.

ICT-asentajaksi valmistuttuaan hän jäi Triuvarelle kesätöihin ja seuraava työsopimus kirjoitettiin heti kesäpestin päätteeksi, samalla kun Jaakko aloitti automaatiotekniikan opinnot TTY:llä.

– Paras diili tässä on, että työtunteja voi muovata joustavasti. Saan työskennellä opintojen ohessa sen verran kuin pystyn, mutta minun ei tarvitse tehdä sitä hyvinvointini kustannuksella.

Yliopistosta valmistuminen on ehdoton tavoite.

– Tutkinnolla voi varmistaa itselleen ne siisteimmät hommat omien mielenkiinnon kohteiden parissa. Ja usein myös paremman elintason.


Vain mielekkäitä tehtäviä

Triuvaren Tampereen toimistolla on 27 työntekijää, joista muutamat suorittavat opintojaan työn ohella. Toimitusjohtaja Toni Rantanen kertoo, että yritys rekrytoi mielellään suoraan koulunpenkiltä. Opiskelijat kun solahtavat luontevasti osaksi Triuvaren avointa työkulttuuria.

– Tyypillisesti opiskelija tulee meille suorittamaan työharjoittelua, tekee opinnäytetyön, alkaa sen aikana työskennellä osa-aikaisesti ja jää valmistuttuaan taloon.

Triuvare luo kontakteja opiskelijoihin muun muassa Kampuskamarin oppilaitosyhteistyöllä. Viimeksi Toni Rantanen (vas.) luennoi AMK-opiskelijoille tiedolla johtamisesta. Jaakko Lesoselle sopiii hyvin työn ja opiskelun yhdistäminen. – Täältä löytyy opiskelujen ajan alan duunia sekä valmistumisen jälkeen kasvuyrityksen tarjoamia kehitysmahdollisuuksia. Mikäs sen parempaa!

Yritys tukee opiskelua monin tavoin. Tärkeintä on tarjota vain mielekkäitä työtehtäviä ja opinnäytetöiden aiheita.

– Opiskelija saa meiltä ohjaajan, joka sparraa eteenpäin. On myös tärkeää antaa aikaa. Suunnittelemme opiskelijan työvuorot hänen toiveidensa mukaan, sama malli ei sovi kaikille.

– Yksi kaveri kokeili nelipäiväistä työviikkoa, mutta totesi viettävänsä kolmipäiväisen viikonlopun. Opinnäytetyö valmistui, kun hän sai pari viikkoa keskittyä vain sen tekemiseen.

Opiskelijoiden osaaminen on kovalla tasolla myös ilman tutkintoa. Triuvarelle on kuitenkin tärkeää, että he valmistuvat, ja siihen motivoidaan palkkauksella.

– Jos tutkintoja ei suoritettaisi, oppilaitokset eivät saisi rahaa, koulutus loppuisi, emmekä enää saisi näin hyviä tyyppejä. Sahaisimme siis vain omaa oksaamme, jos repisimme opiskelijat töihin emmekä edistäisi heidän valmistumistaan.

Yhteyshenkilö:

Annika Heino
Henkilöstövastaava
Triuvare
annika.heino[at]triuvare.fi