Case

Case Modulight: Zoe Ylöniemi

Joustavaa, monipuolista ja sitoutunutta

Biolääketieteen teknologian opiskelija Zoe Ylöniemi haki Modulightille kesätöihin vuonna 2017 – ja päätyi tekemään sekä graduunsa että Modulightin laitekehitykseen liittyvää työtä buffalolaiseen syöpätutkimussairaalaan keväällä 2019.

– Kun hain kesätöihin, yksi tärkeä kriteeri oli, että työnantaja haluaa tukea opiskeluja ja että työsuhde jatkuisi kesän jälkeenkin. Olen nyt opiskelun ja kesätöiden lisäksi ollut koko ajan osa-aikaisena, ja lopputyönikin tein tänne. Työnantaja kysyi, löytyisikö graduuni molempia kiinnostava aihe ja haluaisinko lähteä USA:an huippuluokan syöpätutkimusta tekevään sairaalaan laitekehitysyhteistyöprojektiin. Totta kai halusin!

Toimitusjohtaja Seppo Orsila sanoo yrityksen toivovan, että kesätöihin tulleet opiskelijat jatkavat lukukausien aikana osa-aikaisena.

– Meillähän voi tehdä kaikki mahdolliset opinnäytetyöt väitöskirjoihin asti omaan työhön liittyvästä aiheesta.

Toimitusjohtaja lisää, että yritys rakentaa laser-perhettä ja haluaa siksi panostaa erityisen paljon pitkiin työsuhteisiin sekä monipuoliseen osaamiseen ja kokemukseen.


”On etuoikeus päästä oikean maailman hommiin”

Zoe sanoo, että Modulightissa on saanut tehdä todella monipuolisesti erilaisia töitä laitteiden kokoamisesta myyntiin ja markkinointiin – kuitenkin tekninen osaaminen keskiössä.

– Ja tätä on myös tuettu hienosti. Työtunnit ja opiskelu sovitetaan joustavasti yhteen. Totta kai aikataulujen sovittaminen vaatii tiivistä keskustelua työnantajan ja esimiehen kanssa sekä hyvää ajanhallintaa, mutta aina on aikaa löytynyt opintojen edistämiseen. Apua täällä annetaan mielellään. Olen saanut tehdä erilaisia töitä kuin mihin koulutukseni suoraan valmistaa.

Zoe arvioi oppineensa hirveästi tekniikasta ja yrityksen toiminnasta, päässyt matkustelemaan ja parantamaan kielitaitoaan.

– Olen oppinut työelämätaitoja, joista on hyötyä loppuikäni. Opiskelumme yliopistossa sisältää pitkälti teoriaa ja laboratoriotyöskentelyä. Töissä näen, miten oppeja sovelletaan käytännössä.


”Valmistuminen on tärkeää”

Modulightissa työnantaja kannustaa myös saattamaan opinnot päätökseen.

– Toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen tarvitaan valmistuminen. Siihen asti tehdään määräaikaisia työsopimuksia, Seppo Orsila sanoo.

Zoe kertoo olleensa aina sitä mieltä, että tutkinto pitää saada valmiiksi.

– Se liittyy haluuni saattaa asiat loppuun.

– Palkkaamme tänäkin vuonna yli 20 uutta ihmistä laser-perheeseen. Suuri osa heistä on fysiikan, elektroniikan, ohjelmistotekniikan ja molekyylibiologian opiskelijoita, kertoo Modulightin toimitusjohtaja Seppo Orsila. Zoe Ylöniemen alaa on biolääketieteen teknologia.

Zoe Ylöniemi on tänä keväänä käyttänyt puolet viikosta töihin ja puolet gradun kirjoittamiseen. Suhdetta on voitu tilanteen mukaan joustavasti vaihdella. Zoe valmistuu bioteknologian koulutusohjelmasta filosofian maisteriksi keväällä.
 

Yhteyshenkilö:

Kati Reiman
HR Manager
Modulight Oy
kati.reiman[at]modulight.com