Case

Case Mediamaisteri: Mikko Haikonen

Mikko Haikonen, Mediamaisteri: "Luontevasti tietosuojan kimppuun"

Mikko Haikonen oli TTY:llä opintojensa loppuvaiheessa, DI-työ oli kirjoittamatta ja hän haki aktiivisesti diplomityöpaikkaa vuoden 2016 lopussa.

– Yläastekaverini sitten vinkkasi Mediamaisterilla olevan DI-työntekijän tarvetta, ja ennen kuin ehdin itse ottaa yhteyttä, sieltä soitettiin ja kutsuttiin haastatteluun. Keskustelimme heti lopputyön aiheesta ja lähtökohdista.

Mediamaisterilla käsitellään paljon henkilötietoja, ja jo vuoden 2016 lopussa yrityksessä oltiin hereillä EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vaatimuksista. Asetus tuli voimaan vuoden 2018 alussa.

– Niinpä aloin tutkia, mitä tietosuoja-asetus Mediamaisterille tarkoittaa ja mitä sen pitää tehdä, jotta tietosuoja on kunnossa. Oli hyvin luontevaa ja mielekästä siirtyä tekemään DI-työtä oikeisiin töihin. Valmistuin keväällä 2018. Nyt olen Mediamaisterin ohjelmistoasiantuntija ja myös tietosuojavastaava. Tosi hienoa, että sain jatkaa töitä tietosuojan parissa. Se on minun alani, ohjelmointi mukava lisä. Tietosuojatyöhän tarkoittaa tietosuojan jatkuvaa parantamista.

Mikko sanoo tehneensä opintojen ohessa täysiä työpäiviä, mutta päässeensä kyllä tarvittaessa sujuvasti luennoille. DI-työtä kirjoittaessaan hän teki jonkin verran etätöitä.

– Firma kannusti saamaan opinnot loppuun. Tein lopputyötäni aika itsenäisesti, mutta aina sain apua, jos sitä tarvitsin. Aikataulutus ja joustavuus – olen hyvin tyytyväinen siihen, miten Mediamaisteri toimi kanssani.

Mikon esimies Ari Pajula sanoo, että Mediamaisteri on parin viime vuoden aikana rekrytoinut 24 hengen joukkoonsa muutamia, yleensä opintojen loppuvaiheessa olevia opiskelijoita varsinkin tekniselle puolelle.

– Jos opinnot ovat enemmän kesken, yleensä nuori tekee 50–60 prosentin työaikaa. Kuuntelemme toiveita, helpotamme työn ja opiskelun yhdistämistä. Ohjelmointipainotteisessa työssä joustavuus on helppo toteuttaa. Meidänkin tavoite on, että opiskelija valmistuu.

Mediamaisterissa mentorointia pidetään tärkeänä. – Pelkkä perehdytys jäisi ohueksi, tarvitaan mentori samaa työtä tekevästä tiimistä, siellä se paras osaaminen on, sanoo operatiivinen johtaja Ari Pajula (vas.). Mikko Haikonen toimii jo mentorina uudelle työntekijälle.

Mediamaisterissa opiskelija perehdytetään yrityksen toimintaan hyvin, lisäksi hän saa mentorin omasta, samaa työtä tekevästä tiimistään.

Digitaalisia oppimisympäristöjä ja pedagogisia verkko-oppimissisältöjä kehittävä Mediamaisteri tekee oppilaitosyhteistyötä tietysti ”työkseen”, eli oppilaitokset ovat sen asiakkaita. Opiskelijayhteistyössäkin se haluaa olla aktiivinen.

– Oppilaitoksistahan meidän uudet työntekijät tulevat. Olemme pyrkineet kehittämään konkreettisia keissejä, jotka auttavat opiskelijoita. Meille on helppo tulla opettelemaan koodausta. Sisältötuotannossa sitten tarvitaan enemmän kokemusta, mutta sisältöjen kokoamisessa ja visualisoinnissa voimme tarjota työtä myös graafisen suunnittelun opiskelijoille.

Yhteyshenkilö:

Ari Pajula
Operatiivinen johtaja
Mediamaisteri
ari.pajula@mediamaisteri.com