Case

Case Etteplan MORE: Janne Mankinen

Janne Mankinen, Etteplan MORE: Työ opettaa, millaiselle alalle opiskellaan

Janne Mankiselle opiskelun ja työn yhdistäminen Etteplan MOREssa sujui jouheasti.

– Kertaakaan ei töiden takia jäänyt koulu väliin. Työpaikan sijainti Hervannassa on tietysti valtti, yliopisto on kadun toisella puolella.

Jannen esimies Esa Lähteenmäki sanoo, että Etteplan MORE sijoittuukin tietoisesti korkeakoulujen naapuriksi. Vastikään yritys avasi konttorin myös Tampereen keskustaan ja nimenomaan lähelle Tampereen yliopiston keskustakampusta, muun muassa jotta opiskelijoiden käynti oppilaitoksessa kesken päivän sujuu joustavasti.

Janne tuli Etteplan MOREen, eli silloiseen Eatechiin, 2,5 vuotta sitten. Kandityö oli valmis ja opinnoissa alkoi diplomi-insinöörin koulutusvaihe. DI-työ alkoi 2017, muut opinnot oivat loppusuoralla. Kun töiden ja opintojen yhdistämistä esimiehen ja samalla DI-työn ohjaajan kanssa mietittiin, soviteltiin paitsi aikatauluja myös DI-työn aihetta. Jannen aihe ei suoraan osunut asiakasprojektiin, vaan irtaantui omaksi kokonaisuudekseen, jossa muuten hyödynnettiin yritystä casena.

– Tavoite oli ja on yleisesti kuitenkin, että lopputyö tukisi sekä työtä että opintoja. Lopputyöhön saa osaamista työssä tekemästään ja vastaavasti työtä tukee se, että lopputyössä syventyy entistä tarkemmin johonkin työssä tehtävän projektin osa-alueeseen. Lopulta nyt, kun Jannen työ on valmis, siitä kyllä tulee aineksia oikeaan asiakasprojektiinkin, Esa sanoo.

Sisäinen motivaatio moottorina

Janne kertoo tehneensä kesän 2017 täyttä päivää, sitten syksyn 20-tuntista työviikkoa ja keväällä 15-tuntista työviikkoa. DI-työ eteni reippaasti, ja vaikka deadlinet ovat hyviä piiskureita, lopputyönohjaajan ei tarvinnut Jannea niillä patistella.

– Vähän katselin päältä, että työ etenee, ja hyvinhän se eteni.
Janne arvelee, että tuki ja kannustus on varmasti monelle tarpeen ja hyödyksi, mutta hänelle oma sisäinen motivaatio riitti: hän halusi valmistua.

– Töissä olo opintojen ohella oli kyllä tärkeää, tämä oli ensimmäinen työpaikkani ikinä. Täällä näki, mitä työ ja työelämä ovat. Ymmärsi, miksi opiskellaan ja millaiselle alalle. Sai erilaisen kuvan työnteosta ja alasta sekä tietysti ajan tasalla olevaa työhön liittyvää oppia.

Janne Mankinen (oik.) valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta (nyk. Tampereen yliopisto) keväällä 2018, tavoiteajassa. – Totta kai halusin valmistua, siksihän kouluun mennään. Esimies Esa Lähteenmäki (vas.) naurahtaa, että hän olisi aikanaan valmistunut muutenkin, mutta silloinen työantaja piti valmistumista myös vakituisen työpaikan saannin ehtona. – Etteplan MOREssakin pidämme tärkeänä, etteivät opinnot jää roikkumaan.


Etteplan MOREssa on kokonaisuudessaan noin 200 ohjelmistoalan osaajaa Tampereella, Jyväskylässä, Helsingissä ja Kuopiossa. Työntekijöitä Tampereella on 130, opiskelijoita noin 25.

– Olemme rekrytoineet paljon opintojensa loppuvaiheessa olevia opiskelijoita ja olemme aktiivisia yliopistojen tapahtumissa ja rekrymessuilla. Tarjoamme käytännönläheisiä aiheita eri vaiheisiin, kurssin harjoitusprojekteista diplomitöihin ja jatko-opintojen tutkimustöihin.

Janne kertoo, että toimistolla ideoita heitelläänkin ilmaan ja kysellään, kiinnostaisiko ketään tehdä lopputyötä tästä tai tuosta aiheesta.

– Kun aihetta sitten tutkii, voi olla, että se poikii jatkoa ja muuttuu ennen pitkää asiakastyöksi, Esa sanoo.
Vuoden vaihteessa Eatech, Soikea ja Koodain yhdistyivät Etteplan MOREksi.

–Meillä on monipuolisia työmahdollisuuksia tarjolla uusille tekijöille koko ajan. Ja koska olemme osa Etteplania, työmahdollisuudet yltävät ympäri maailmaa, kertoo rekrytointipäällikkö Seija Suoniemi.


Yhteystiedot:
rekry[at]etteplanmore.com 
#koodikaspaikka