Case

Case CGI: Otto Österman

Otto Österman, CGI: Startti uralle

Otto Östermanilla on jo kandintutkinto Aberdeenin teknillisestä yliopistosta Skotlannista, ja viime syksynä hän aloitti jatko-opinnot Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteisessä kaksivuotisessa maisteriohjelmassa Master's Degree Programme in Human-Technology Interaction. Opiskelujensa aikana hän on paiskinut hommia CGI:llä.

– Yrityksen joustavuutta kuvaa hyvin, että työsopimustani jatkettiin, vaikka aloitinkin taas opiskelut, Otto naurahtaa.

Tai ehkä kävi niin, että tulevaisuuden työpaikka varmistui entisestään:

– Kun puhuin uudesta, käyttöliittymäsuunnitteluun liittyvästä tutkinnostani esimiehelleni, hän tuumasi, että se olisi juuri sitä osaamista, mitä CGI tulevaisuudessa tarvitseekin.

Otto aloitti CGI:llä kesätöissä vuonna 2017, kun kolmivuotiset opinnot Skotlannissa olivat vuotta vaille valmiit.

– Halusin oman alan töihin Suomeen ja hain nuorille ja vastavalmistuneille tarkoitettuun CGI:n Future Talent -ohjelmaan. Näin siitä ilmoituksen muistaakseni mol.fi-sivustolla. CGI oli tosi joustava jo silloin: koska en päässyt Skotlannista haastatteluun, asia hoidettiin Skypellä.

Työsopimusta jatkettiin ensimmäisen kesän jälkeen, ja Otto teki 1–2 päivää viikossa etänä töitä Skotlannista. Lopputyö valmistui työnteon ohessa, joskaan sitä hän ei tehnyt CGI:lle.

– Pari kesää olen ollut töissä täysipäiväisesti, ja nyt teen 50-prosenttista työaikaa maisteriopintojen ohessa. Käyn kursseilla sekä yliopiston keskustakampuksella että Hervannassa, ja vei tovin, ennen kuin opin suunnittelemaan aikatauluni järkeviksi.

Mitä haluaa tehdä, mitä voisi tehdä?

Opinnäytetyön puurtaminen alkaa ensi syksynä, ja vähän Otto aprikoi, miten aika ja voimat riittävät.

– Esimies on kyllä korostanut, että jos työmäärä alkaa käydä liian suureksi, siitä pitää sanoa. Vapaata voi aina saada. Ylipäätään täällä on pidetty hyvin huolta: perehdytetty, koulutettu ja tuettu, jos apua on tarvinnut.

Mahdollisista aikahaasteista huolimatta opiskelun ja työn yhdistäminen Oton mielestä kannattaa.

– Yritys saa koulusta opiskelijan kautta uusinta osaamista ja opiskelijana pystyn hyödyntämään opiskelemaani käytännössä. Oma talous pysyy tasapainossa. Saan kontakteja.

CGI:llä kuva työelämästä on kirkastanut, samoin käsitys siitä, mitä itse haluaa tehdä.

– Yritys on myös kertonut, mitä voisin tehdä täällä ja omassa, IPS-, Time management- ja HR-ohjelmiin keskittyneessä yksikössä. On kerrottu, millaisia etenemismahdollisuuksia on. Kyllä voi sanoa, että Future Talent -ohjelma on alku uralle.

– Maisteritutkintoon liittyvän työharjoittelujaksoni voin tehdä CGI:lle. Lopputyöstä ei vielä ole tarkemmin sovittu, mutta opintojen ja työn yhdistämisen kannalta olisi hienoa saada tehdä se työnantajayritykseen, Otto Österman sanoo.

 

Future talents, welcome!

Vuonna 2017 aloitetun Future Talent -ohjelman kautta CGI on palkannut jo yli 500 opiskelijaa ja vastavalmistunutta. Tavoite on vuoteen 2020 mennessä palkata ohjelmaan 1000 nuorta osaajaa. Kaikkiaan CGI työllistää Suomessa 3700 työntekijää 18 paikkakunnalla, Tampereella työskentelee noin 350 asiantuntijaa.

Future Talent -harjoittelujaksoja rytmitetään pitkin vuotta niin, että ne sopivat myös oppilaitosten sykliin ja opiskelijoiden kesätyötarpeisiin. Noin kaksi kolmasosaa jatkaa CGI:llä vakituisessa työsuhteessa harjoittelujaksonsa jälkeen.

Tämän vuoden Future Talent -tapahtuma järjestetään Helsingin Finlandia-talolla perjantaina 25. tammikuuta. Tapahtumassa muun muassa voi tutustua CGI:n tarjoamiin uramahdollisuuksiin sekä verkostoitua asiantuntijoiden ja rekrytoivien esimiesten kanssa.

Lisätietoja tapahtumasta: www.cgi.fi/fi/future-talent-2019

Yhteyshenkilö:

Eetu Lillrank
Talent Acquisition Specialist
CGI Suomi Oy
eetu.lillrank[at]cgi.com