Case

Case Agendium: Waltteri Kahra

Waltteri Kahra, Agendium: Kouluhommille järjestyi aina aikaa

Waltteri Kahra valmistui joulukuussa 2018 tradenomiksi TAMKin yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkinto-ohjelmasta. Viimeisenä opiskelusyksynä hän kävi sekä kursseilla että töissä ja teki lopputyötään.

– Olihan se aika intensiivinen puristus. Valmistuminen olisi varmasti viivästynyt, jos Agendium ei olisi ollut niin joustava työnantaja.

– Sain täältä mielettömän hienon diilin. Kouluhommille järjestyi aina riittävästi aikaa, vaikka työsopimus tehtiinkin heti täysipäiväiseksi. Vapaata ei tarvinnut anoa hattu kourassa.

Valmistuminen oli selkeä tavoite sekä Waltterille että Agendiumille.

– Täällä pidettiin itsestäänselvyytenä, että hoidan opinnot loppuun. Ja myös ymmärrettiin, että valmistumisen eteen täytyy tehdä töitä. Työnantajan hyvä asenne vahvisti omaa tekemistäni – ja valmistujaislahjaksi saamani palkankorotus oli mukava yllätys!

Asenne kohdallaan

Agendium työllistää viisi täysipäiväistä työntekijää sekä freelancereita. Yritys tarvitsi kesäksi 2018 vahvistusta ja Waltteri kiinnostui tehtävästä. Hän soitti toimitusjohtaja Ismo Paanaselle, jätti viestin, pirautti vielä toisenkin kerran.

Hakijan aktiivisuus ja puhelimessa antama hyvä ensivaikutelma herättivät Ismon mielenkiinnon. Työsopimus kirjoitettiin heti ensimmäisessä tapaamisessa.

– Haimme tekijää asiakasrajapintaan ja Waltteri antoi onnistuneen työnäytteen heti yhteyttä ottaessaan. Lisäksi minulla oli hyviä kokemuksia valmistuvista opiskelijoista. Heillä on asenne kohdallaan eli tahtoa tehdä ja nälkää hakea uusia juttuja.

Waltteri jäi kesäpestin jälkeen taloon ja on nyt customer success manager, asiakaspolkujen rakentaja.

– Halusimme antaa Waltterille omaa tonttia mahdollisimman pian. Hän oli osoittanut opintonsa hyvin hoitamalla, että pystyy saamaan asioita valmiiksi ja kantamaan vastuuta. Valmistuminen onkin myös tästä syystä tärkeä signaali työnantajalle.

Waltteri Kahra (vas.) on havainnoinut vieressä, kun Ismo Paananen ja muut kokeneemmat työkaverit neuvovat asiakkaita. Näin sekä yrityksen terminologia että iloisen energinen kulttuuri tarttuivat tehokkaasti tulokkaaseen.

CV kuntoon

Pelkkä tutkinto ei kuitenkaan riitä, vaan etenkin it-alalle hakevalta halutaan myös näyttöjä. Waltterilta niitä löytyi muun muassa yrittäjyydestä.

Ismo Paananen kannustaa opiskelijoita kokoamaan aktiivisesti CV:tä, vaikka kesätöitä ei onnistuisikaan saamaan.

– Myös harrastuksen kautta voi ansioitua. Nuori voi rakentaa esimerkiksi tutulle firmalle webbisaittia tai auttaa muita ratkaisemaan digiasioita. Koodausprojektit kannattaa julkaista ja hakea niille käyttäjiä. Ja tärkeintä on kerätä kaikki näytöt ammattiin liittyvästä aktiivisuudesta osaksi CV:tä. Ne kiinnostavat työnantajia.

 


Yhteyshenkilö:

Ismo Paananen
Toimitusjohtaja
Agendium Oy
ismo.paananen[at]agendium.com