Case Vincit

Case Vincit: Erika Sankari

Erika Sankari, Vincit: ”Tärkeä motivaattori”

Tampereen ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn ja erityisesti ohjelmistotuotannon opintojaan päättelevä Erika Sankari meni töihin Vincitiin tammikuussa 2018. Jäljellä oli silloin vielä muutama kurssi ja opinnäytetyö.

– Haluan saada opintoni loppuun, ja yrityksen tuki on auttanut opintojen eteenpäinviemisessä huomattavasti. Aloitin nelipäiväisellä työviikolla, ja koska Vincitissä saa myös kaksi viikkoa palkallista vapaata opinnäytetyön tekoon, käytin tuon jakson heti työn alkuvaiheessa, jotta sain sen hyvään vauhtiin. Aihekin liittyy Vincitn asiakasprojektiin, Erika kertoo.

Erityisen tyytyväinen hän on siihen, että Vincit tarjoaa opinnäytetyön tekoon mentorivoimaa. Mentoreiksi on nimetty muutamia opiskelijan ohjaamisesta kiinnostuneita vincitläisiä, mutta tarvittaessa mentoreina voivat toimia muutkin.

– Tapasimme mentorin kanssa kahden viikon välein. Hän ohjasi ja antoi palautetta. Tapaamiset loivat rytmin ja rutiinin. Ne pitivät yllä motivaatiota, kun muut opintojen osat olivat paketissa ja töitä tehtiin ahkerasti. Näin opinnäytetyö ei jäänyt roikkumaan eikä muiden kiireiden jalkoihin.

Joustava työaika ja etätyömahdollisuus mahdollistavat sen, että voi työpäivän aikana hoitaa opintoihin liittyviä tapaamisia tai velvoitteita. Vincit kustantaa myös seminaareja ja kursseja, jos opiskelija arvioi niiden tukevan opiskelujaan.

– Itse kävin seminaarissa ja työpajassa, jotka liittyivät erittäin kiinteästi opinnäytetyöhöni, Erika kertoo.

Erika Sankari (vas.) ja Saana Rossi muistuttavat, että kun valmistuu, voi keskittyä töihin ja vapaa-aikaan. – Jos opiskelut ovat kesken, mutta kuitenkin mielessä koko ajan, ei ole oikein koskaan tilaisuutta rentoutua ja palautua. Siksikin on tosi tärkeää saada opinnot loppuun.

Win-win

Vincitillä on yli 440 työntekijää Tampereella, Helsingissä, Turussa ja Kaliforniassa. Opiskelijoita on noin 25.

– Työvoimapula alalla on huutava. Meille on itseisarvo tukea nuoria jo opintovaiheessa. Ymmärrämme opintojen tärkeyden ja haluamme, että ihmiset valmistuvat. Se on molempien etu. Opiskelijat pääsevät kiinni työelämään ja me saamme tuoretta osaamista taloon, sanoo Vincitin rekrytoinneista vastaava Saana Rossi.

Hän muistuttaa, että toki organisaatio tukee kaikkia, opiskelijan tuki ole mikään irrallinen pala. Opiskelija on yrityksessä normaalissa työsuhteessa. Esimerkiksi lyhennetty työviikko, etätyö ja joustava työaika, koulutus ovat mahdollisuuksia kaikille.

– Ja jos vaikkapa haluaa ottaa muutaman kuukauden irtioton johonkin oman elämän projektiin, sekin on mahdollista.

Yhteyshenkilö:

Saana Rossi
Head of Recruitment and Employer Branding
Vincit
saana.rossi@vincit.fi