Case Digia

Case Digia: Peter Jokinen ja Rauli Hiedanniemi

Peter Jokinen ja Rauli Hiedanniemi, Digia: Vauhdilla ja työn imussa

TAMKissa ohjelmistotekniikkaa opiskellut Peter Jokinen tuli Digiaan, kun vain opinnäytetyö oli tekemättä. Opinnäytetyö valmistui vauhdilla, parissa kuukaudessa osa-aikatyön lomassa. Rauli Hiedanniemikin lähti töihin HAMKin ohjelmistotekniikan opinnoista, kun lopputyö oli vielä tekemättä. Työn imussa valmistuminen vain ”jotenkin jäi”.

– Aina siitä puhuttiin, kun kehityskeskusteluissa tavoitteita asetettiin – ja siirrettiin. Koko ajan halusin kyllä valmistua, mutta työt kiinnostivat enemmän, Rauli kertoo.

Hän on tyytyväinen, että Digia ja tutorit kannustivat ja tukivat opintojen hoitamisessa lopulta päätökseen muutaman vuoden työssäolon jälkeen.

– Varmasti itseä auttaa myöhemmin, että on hoitanut opintonsa loppuun.

Peterille valmistuminen oli selvä tavoite, eikä hänen opiskeluintonsa ole laantunut. Tähtäimessä on nyt konetekniikan opintoja TAMKissa ja ylempi ammattikorkeakoulututkinto muutaman vuoden päästä.

– Robotiikka, koneoppimista, drone-lennokit esimerkiksi – niistä olen kiinnostunut.

Raulillakin jatko-opinnot ovat ”mietintämyssyn alla”. Integraatioliiketoiminnan Tampereen yksikön esimies Mikko Kyllönen sanoo, että Digia kannustaa kaikkia osaamisen kehittämiseen.

– Opiskelijoille on tarjolla työtä ohjaava tutor, osa-aikaisuus esimerkiksi 60 prosentin työajalla, palkallista vapaata 40 tuntia opinnäytetyön tekoa varten. Työajat joustavat, luennoilla voi käydä ja etätyö on mahdollista. Kaksi kertaa vuodessa kehityskeskusteluissa tasapainotetaan työn ja opiskelun määrää, jotta valmistuminen järkevässä aikataulussa on mahdollista.

– Yksi iso ponnin on se, että palkka nousee noin 10 prosenttia valmistumisen jälkeen.

Sekä Rauli Hiedanniemi (oik.) että Peter Jokinen (vas.) tekivät opinnäytetyönsä Digia Iiris -tilannekuvapalvelun projektiin. Esimies Mikko Kyllönen sanoo, että siihen pyritään, että työ hyödyttäisi niin yritystä kuin opiskelijaakin. – Ylipäätään maalaisjärjen käyttö sallitaan, kun joustavia, opiskelun ja työn tasapainottamiseen tähtääviä ratkaisuja haetaan, Mikko sanoo.

Uudet osaajat opiskelijoista

Digialla on kaikkiaan lähes 1100 työntekijää, Tampereella 170.

– Palkkaan jatkuvasti opiskelijoita, yleensä kun opiskelut ovat jo loppusuoralla. Ala käy kuumana ja ongelmana on, että kaikki osaajat ovat töissä. Miten osaajia saadaan? Opiskelijoista itse kouluttamalla. Haemme siis sopivaa koulutuspohjaa, jonka päälle voidaan rakentaa työssä tarvittava osaaminen. Meillä on hyvät perehdytysohjelmat yritykseen ja sen käytäntöihin sekä itse projektiin, jota opiskelija tulee tekemään. Esimerkiksi integraatioteknologioita ei koulussa juuri opeteta, osaaminen on hankittava työssä.

Digia osallistuu opiskelijoiden rekrytapahtumiin. Yritys on esimerkiksi jo useampana vuonna sponsoroinut teekkareiden arkea ja käynyt muun muassa kouluttamassa TTY:llä. Mikko, Peter ja Rauli pitävät Digian otteita rekrymarkkinoilla hieman varovaisena verrattuna joihinkin muihin IT-alan yrityksiin. Peter kuvaa yrityksen sijoittuvan ”hipster startupien ja megakorporaatioiden väliin”.

Digialla on kaikenikäisiä henkilöitä eri työtehtävissä, ja työsuhteet ovat yleensä pitkiä ja pysyvyys hyvä. IT-palveluyrityksenä työsarkaa riittää konsultoinnista ja toimituksesta jatkuviin palveluihin. Lisäksi Digialla on omia tuotteita ja niihin liittyvää tuotekehitystyötä. Laaja kirjo erilaista tekemistä mahdollistaa toimivan työkierron ja urapolut.

Yhteyshenkilö:

Merita Olkkonen
HR Specialist
Digia
merita.olkkonen[at]digia.com